5 dl hallon, färska eller frysta upptinade
1 dl mandel
4 dl havregryn
½ dl råsocker
Banan och choklad
5 dl banan i 3-cm bitar
3 dl saltade jordnötter
2 dl havregryn
3 msk kakaopulver
½ dl råsocker
Hallon och havre
Så här gör du:
1. Mixa hallonen med stavmixer, och värm under omrörning tills de börjar bubbla.
2. Hacka under tiden mandeln med stavmixer (lägg en handduk över så sprätter det inte) och rosta den på 175 grader i ugnen i 5 minuter.
3. Blanda havregryn, mandel och råsocker i en bunke. Rör ner den varma hallonpurén.
4. Låt smeten svälla i en timme.
5. Bred ut på non-stick bakplåtspapper i ett 2 cm tjockt lager. Skär ut lagom stora kakor.
6. Torka i ugnen på 60° med luckan på glänt över natten eller tills kakorna är helt torra.
Banan och choklad
Så här gör du:
1. Mixa bananen med stavmixer, och värm under omrörning tills den börjar bubbla. Varning! Banansmeten bränner lätt fast, så rör hela tiden.
2. Hacka jordnötterna med stavmixern. Lägg en handduk över så sprätter det inte.
3. Blanda havregryn, jordnötter, kakao och råsocker i en bunke. Rör ner den varma bananpurén.
4. Låt smeten svälla i en timme.
5. Bred ut på non-stick bakplåtspapper i ett 2 cm tjockt lager. Skär ut lagom stora kakor.
6. Torka i ugnen på 60° över natten eller tills kakorna är helt torra.
http://svenska.yle.fi/matochfritid/matartikel.php?id=3383
Tackar! :))
SvaraRadera