måndag 14 oktober 2013

De bästa fetterna

De rätta fetterna i rätt mängd gör att du hålls mätt längre, att du hålls frisk lättare och att din kropp lättare tar upp nyttiga ämnen ur grönsaker. Dessutom gör den ju också så att maten smakar bättre! Här får ni en kort lista på vilka ni ska välja:


Becels lätt vegetabiliska fett ska du sätta på ditt bröd.
Avokado fungerar också riktigt bra att sätta på smörgåsen.
Rapsolja, kokosolja, solros och majsolja kan du baka med.
Linfröolja, rapsolja kan du sätta på din sallad.
Rapsolja, olivolja, kokosolja ska du använda när du steker.

Kyckling, kalkon och magert griskött innehåller alla bra fetter.
Sill, lax, makrill och tonfisk ska du använda som pålägg på ditt bröd.
Feta fiskar t.ex. makrill, lax och sill är alla super duper källor till nyttiga fetter.

Naturella nötter kan bra ätas som snack så länge du inte överdoserar.
Popcorn kan med gott samvete ätas om du kokar dem i en kastrull med lite kokosolja.
Mörk choklad i liten mängd är riktigt bra för hälsan!



(källa: googlad bild, iform)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar