tisdag 29 oktober 2013

Frågestund- svar del 3

Vilken klass gick du på då du var i Sursik? a,b,c...?

Jag gick på C :)


Har du satt upp en budget på hur mycket du får slösa under en vecka/månad nu när du studerar? I så fall hur mycket och klarar du av att hålla det? Hur mycket tid sätter du på skolan på din fritid, till läxor och sånt? Suuper bra blogg :)

Nej inte än. Det är så mycket annat som har behövts inhandlas hittills, ni vet sånt som man sen inte behöver köpa flera gånger. Så det är svårt att göra upp en budget. Men så fort (snart) det känns som att jag bara köper sånt som behövs nytt hela tiden så ska jag sätta upp en budget, eller i alla fall hålla koll på vad det är som kostar och om jag kan få ner det om det är för högt. Hur som haver så storhandlar alltid jag och Jona för ca 1½ halv vecka i gången, det kan jag redan nu tala om att verkligen sparar pengar! Det känns dyrt när det far en 100 lapp åt gången men jag tror nog att det skulle bli mycket dyrt om man handlade varannan dag. Då kommer lätt onödiga saker med i korgen också.
En helt vanlig skoldag kanske 1-2 timmar går åt skolan och resten är fritid. 
Tusen tack, vad glad jag blir att höra det :D


Kan du berätta något om din sursiktid och hur du var som tonåring?

Oj... Min Sursik tid var väldigt bra. Jag saknar den absolut inte men jag minns den som tre goda år. Fick massor av fina vänner, många har jag kvar än idag. Jag var duktig i skolan men hade mina småbråk med lärarna nu som då. Jag har aldrig bara kunnat hålla tyst om jag tycker att något är fel/jobbigt och det har nog flera lärare fått märka. Jag kan bli väldigt arg för små saker, hehe. Sursikdiskonen var typ det bästa jag visste, det hände alltid nånting på de fredagkvällarna. 
Som tonåring var jag arg, haha. Lyssnade mest på hårdrock. Älskade att vara med vänner och dåvarande pojkvänner. Jag var väldigt sprallig, mina klasskompisar måste nog många gånger ha önskat att jag hade en munkavel över munnen i Sursik. 
Jaa jag vet inte vad mer jag kan berätta..? :)


Tänker du på miljön när du köper kläder, hur mycket den påverkas av det?

Nej tyvärr inte när det kommer till klädköp, då bryr jag mig faktiskt inte alls. Men däremot med andra saker är jag noga. Jag sorterar alltid soporna, jag försöker att inte slösa på varken vatten eller el. Jag skulle ALDRIG slänga mat bara för att det står att det gått ut. Jag HATAR när människor slänger mat bara för att datum gått ut. Vad FAN har vi fått näsor för egentligen? Många i dagens värld tycks ha glömt bort hur man använder den...
Så såna små saker är jag rätt noga med men tyvärr inte när det gäller kläder, jag älskar kläder för mycket :)


Tusen tack för era frågor <3

3 kommentarer:

  1. Nog ska man gå i C, haha ;) /A

    SvaraRadera
  2. Men det är skillnad på "sista förbrukningsdag" och "bäst före", det säger ju sig själv men många ser ändå inte skillnaden utan tror allt är gammalt. Men efter sista förbrukningsdag ska man nog hellre kasta eftersom det kan ge matförgiftning ( det handlar ju mest om kött). Men jag är likadan, slänger sällan mat utan planerar så inget blir för gammalt:)

    SvaraRadera